Wiza biznesowa do Rosji

Stolica: Moskwa
Waluta: Rubel
Czas: UTC + 2

Wymagania dotyczące wyrobienia wizy biznesowej do Rosji
Wskaż myszką wybrany dokument aby wyświetlić dodatkowe informacje.

  • Paszport
    Posiadający nie mniej niż 2 wolne strony na wizy, ważny przez min. 6 miesięcy licząc od daty zakończenia wizy.
  • Zaproszenie biznesowe
    Zaproszenie od rosyjskiej osoby prawnej lub zarejestrowanej w Rosji zagranicznej firmy musi być sporządzone na druku firmowym i zawierać następujące dane:
    • nazwę firmy, spółki, stowarzyszenia, organizacji;
    • adres prawny;
    • NIP;
    • cel wjazdu cudzoziemca do Rosji;
    • podpis osoby uprawnionej wraz z pieczątką podmiotu;
    • dane cudzoziemca (seria i numer paszportu, data urodzenia), okres, na który się zaprasza, ilokrotność wjazdów.
  • Wniosek wizowy
    Wypełniany elektronicznie. Należy go wydrukować i podpisać. Podpis powinien być taki, jak w paszporcie.
  • Zdjęcie
    Aktualne zdjęcie (wykonane w przeciągu ostatnich 6 miesięcy), w wymiarze 3,5 x 4,5 cm. Wykadrowane jak do paszportu biometrycznego: twarz na wprost, jasne tło.
  • Ubezpieczenie
    Musi pokrywać koszty leczenia na min. 30.000 EUR (lub równowartość w PLN) i być ważne na terytorium Rosji.
  • Zgoda na przetwarzanie danych osobowych
    (kliknij żeby pobrać wzór)
    Pisemna zgoda na przetwarzanie danych osobowych (tylko w przypadku korzystania z pośrednictwa).

Koszty uzyskania wizy:

  • Opłata konsularna
    • Tryb normalny (7 dni roboczych) – 145,00 PLN
    • Tryb express (2-3 dni robocze) – 306,00 PLN
  • Opłata podawcza – 25,00 EUR ~ 110,00 PLN
    (pobierana przez rosyjskie centrum wizowe)
  • Pośrednictwo – 100,00 PLN / 150,00 PLN netto
    (tryb normalny / tryb ekspresowy)
  • Ubezpieczenie – ok. 6,00 – 8,00 PLN / dzień
    (w zależności od ubezpieczyciela i pakietu)
Skontaktuj się z nami:

605 745 743

info@wizabroker.pl